Iulian Capsali, un om care merita din plin votul nostru!

Creştin-ortodox practicant, pelerin constant în Sfântul Munte, tată a 9 copii, va candida ca independent la europarlamentare.

“Fiind creştin ortodox şi tată de familie cu mulţi copii, am văzut că, dacă faci un pas către El, Dumnezeu face zece spre tine. Deşi mă îngrijorează mult viitorul copiilor mei, mai ales că imi doresc ca ei să trăiască în ţara aceasta care este şi a lor, cred în forţa de regenerare a neamului românesc, care are încă o credinţă puternică, pe care trebuie să şi-o poată afirma firesc. Pentru că Biserica este locul în care ne refugiem în vremuri de cumpănă şi ca persoane, şi ca neam. Suntem, încă, statul european cu cea mai mare credinţă din Europa – aşa o arată, în mod obiectiv, toate statisticile. Spun „încă” pentru că se duc campanii susţinute în presă şi pe internet pentru ca această proporţie zdrobitoare să fie modificată artificial la nivelul percepţiei publice. România creştină subzistă acestor presiuni permanente şi cred că nu mai trebuie să aştepte că să fie acceptată ca partener de discuţie. Această Românie tainică şi smerită poate să-şi recapete glasul pe care îl poartă dintru început.
Pentru că toate temele majore punctate aici lipsesc totalmente din dezbaterile de partid sau sunt complet marginale în cele publice, m-am gândit că implicarea mea în afirmarea acestei Românii creştine poate fi utilă la nivel european, unde îmi pot face auzită vocea şi de unde pot avea ecou şi la nivel naţional.”

Cititi articolul integral despre motivatia sa: http://activenews.ro/de-ce-candidez-la-europarlamentare_1817824.html

Tabelul pentru semnaturi poate fi descarcat de aici: https://docs.google.com/file/d/0B5qremwsFh_jX3U2ZjdTbmJjREU/edit

Regizorul si publicistul Iulian Capsali si părinții români de la Manastirea Vatoped

Regizorul si publicistul Iulian Capsali si părinții români de la Manastirea Vatoped