Fragmente din articolul Cel mai mare dusman, semnat de Marius Batca, articol aparut in Ziua Veche.
(…)

Din pacate, in loc sa isi indeplineasca rolul care ii revine intr-o societate democrata, presa a devenit, treptat, un instrument al celor care au vrut cu orice pret sa distruga Romania, ajungand ca, in prezent, sa involueze atat de mult, incat s-a transformat ea insasi intr-un dusman al tarii si natiunii. Oricat ar parea de dur si de incredibil, mass media actuala a devenit cel mai mare dusman al propriului popor si al Romaniei, un dusman care actioneaza dinauntru si care este mai eficient si mai periculos decat orice dusman din afara. Din fericire, inca mai exista exemple pozitive, dar sunt atat de mici si lipsite de putere, incat, in tabloul general, nici nu conteaza.

Mass media romana din zilele noastre lasa impresia ca si-a concentrat toate fortele pentru a distruge tara si natiunea. Si reuseste de minune, promovand constant nonvalorile, bombardandu-si permanent publicul cu stiri negative. Populatia este isterizata, dusa in pragul psihozei, imbecilizata in mod constient prin campanii bine orchestrate care dezbina si amplifica ura, teama si criza morala. Viciile, destrabalarea sunt transformate in calitati, si sunt ridicate la rang de virtute vulgarul, hidosenia morala, putregaiul societatii.

Manelizarea presei a atins apogeul, dar oamenii nu pot sa mai faca diferenta, pentru ca au luat chipul si asemanarea celor care i-au transformat. Asa au reusit sa ajunga la putere guvernarile din ultimii 20 de ani, culminand cu cea actuala, care profita din plin de pe urma stadiului avansat de descompunere a societatii.

Televiziunile din Romania au reusit sa-si cretinizeze telespectatorii in asa masura, incat, acum, ar da faliment daca brusc nu ar mai difuza zecile de emisiuni tembele, de prost gust, pestilentiale. Societatea noastra a fost infectata cu acest morb si a ajuns sa devina dezgustatoare si sa capete miasma presei care a infectat-o.

In fiecare zi, sub ochii nostri are loc campania de distrugere a ideii de natiune, a simbolurilor statului si a ideii de statalitate. Negarea valorilor nationale este subiect predilect fluturat zilnic, iar serviciile de informatii raman amortite in fata actiunii de lobotomizare a populatiei, fiind si ele capusate de oameni care vor sa le aserveasca celor care au ca scop distrugerea Romaniei din interior si transformarea cetatenilor in sclavi.

(…)

Inchizand paranteza si revenind, orice fenomen natural capata proportii apocaliptice, in viziunea mass media autohtona, asa ca orice ploaie se transforma in potop, orice pala de vant mai puternica este uragan, ninsorile ingroapa mereu tara, iar Soarele, ca tot e vara, ne bombardeaza cu radiatii. (…)

Atacurile la adresa Romaniei si romanilor din presa straina sunt preluate, de cele mai multe ori, cu satisfactie de presa autohtona. Apoi sunt rastalmacite, remodelate, umflate si bagate pe gatul populatiei.

(…)

Parerile neavenitilor, analisti de serviciu la televiziuni, sunt prezentate ca adevaruri absolute, cu intentia de a promova interese obscure si de a contribui si mai mult la procesul de alienare a membrilor acestei societati duse in pragul isteriei. Orice alta opinie este respinsa din start. Orice om care indrazneste sa creada si sa afirme altceva este indepartat, izolat, infierat sau ridiculizat.

Orice eveniment local negativ este descris ca fiind national, definitoriu pentru caracterizarea intregii populatii. Asa ca romanii sunt mereu prezentati ca hoti, smecheri, criminali, violatori, incestuosi, betivi, drogati, inculti, dobitoci. Sau, de ce nu, analfabeti stiintific. Nu pot sa uit cu cata satisfactie a fost mediatizat un sondaj – asupra corectitudinii caruia am mari semne de intrebare – care concluziona ca aproape jumatate dintre romani cred ca Soarele se invarteste in jurul Pamantului.

Ferocitatea si agresivitatea cu care presa isi bombardeaza cititorii sau telespectatorii au facut ca romanii sa traiasca cu frica in san, sa se izoleze, sa se abrutizeze si sa renunte la orice viziune pozitiva sau constructiva .