Ortodocsilor pavlovieni le corespund democratii pavlovieni, cei care spun ca ne meritam conducatorii pentru ca avem alegeri libere si nu i-am dat jos. Ambii incep cu sfarsitul, cu Judecata de Apoi (electorala), atunci cand de fapt ceea ce conteaza si in crestinism si in democratie e cresterea, urcusul, zidirea. Democratia nu se reduce la alegeri libere. Alegerile libere nici nu sunt libere daca nu avem o economie libera de monopoluri si oligopoluri, o biserica libera, nepolitizata nici de dragul comunismului, nici de dragul ecumenismului neoliberal sau eurosocialist, un sistem de educatie care sa te faca om intreg si capabil sa judece cu propriul cap, niste elite profesionale care sa articuleze viata sociala in functie de criterii sanatoase si stabile, si o elita culturala a carei menire de a exista sa fie apararea traditiilor si a criteriilor care fac posibila o viata social-politica normala.
Alegerile libere, asa cum o dovedesc toate regimurile dictatoriale plebiscitare din trecut si din prezent, nu sunt echivalente cu democratia. Alegerile libere pot fi o expresie a libertatii doar daca se desfasoara in contextul tuturor acestor alte libertati, economice, sociale, culturale, care in Romania lipsesc. |n lipsa acestor libertati, alegerile libere sunt doar unul din instrumentele cu ajutorul carora clasa noastra politica si elita intelectuala clientelara se autoreproduc. (…) Decapitarea adevaratelor elite, reprezentative, ale tarii, ruinarea micilor meseriasi, cooperativizarea fortata, folosirea sistemului de invatamant pentru a indoctrina copiii care urmau sa devina “tovarasi de nadejde”, distrugerea oricaror standarde de justitie, distrugerea oricarei libertati, politice, intelectuale sau de miscare, supravegherea continua, raspandirea organizata, planificata stiintific, de zvonuri, suspiciuni si amenintari menite a distruge sistemul de orientare in realitate al romanilor, infiltrarea si otravirea emigratiei romanesti, conditionarea pavloviana in spiritul delatiunii si slugarniciei, toate acestea nu au fost de ajuns pentru a ne distruge complet ca popor, dar au fost de-ajuns ca sa ne faca nefunctionali ca natiune.
Libertatea pe care am castigat-o in decembrie 1989 e libertatea slabanogului de a se inscrie la olimpiada. Ne trebuie fie un miracol, fie un program de antrenament. Reeducarii comuniste, sleirii chimice a cernoziomului acestei tari (http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2010/05/cultura-romana-de-astazi-chimica-sau.html), ar fi trebuit sa ii raspundem cu o perioada de vindecare prin educarea in spiritul adevaratelor valori, printr-un fel de agricultura organica care sa curete pamantul si oamenii de nitratii minciunii comuniste.”
Articolul integral:
Advertisements